Finalen av Stockholm City Cup i Hagaparken

q_P1020921
Alla pristagare vid prisutdelningen.

Finalen av Stockholm City Cup är nu avklarad. Den avgjordes med hjälp av en rafflande jaktstart för de bästa löparna i varje klass. De som sprungit de två tidigare etapperna och totalt hade högts åtta minuter till ledaren var kvalificerade. Den nya SIAC AIR+-pinnen användes av samtliga deltagare i jaktstarten.

Nervositeten var hög i startfållan. Framför allt för de yngre deltagarna var det en ovan situation med jaktstart, och det var väldigt pirrigt i de två första startgrupperna H12 och D12. De mer rutinerade damerna i –D17-klassen tog det mera med ro.

Den vackra Kungliga nationalstadsparken i Haga bjöd på en härlig skogssprint utan större krångligheter. Regngudarna har hållit sig undan från SCC i år, och så även denna kväll. Solen sken, men istället blåste kartorna nästan bort.

Kartorna råkade dessvärre ut för ett värre missöde, eftersom fel sådana delades ut till H16-klassen. Klassen fick tyvärr strykas från etapp 3, och det sammanlagda resultatet från etapp 1 och 2 användes istället för att få fram pristagarna. Vi ber hemskt mycket om ursäkt för detta misstag, som berodde på den mänskliga faktorn.

Övriga ungdomsklasser genomfördes enligt plan, även denna gång med rekordstort deltagande. Cirka dubbelt så många ungdomar startade i årets tredje etapp jämfört med förra årets. Bästa klubb på ungdomssidan blev OK Ravinen, som tog hem den nyinstiftade ungdomspokalen.

Inte bara ungdomsdeltagandet har ökat markant i år, utan även motionssidan. Detta bådar gott för sprintens framtid, och vi ser nu fram emot ett ännu större Stockholm City Cup nästa år. Stort tack till alla er som kom och sprang, och även till alla funktionärer.

FacebookTwitterGoogle+Share