Välkommen till Stockholm City Cup 2016

Datumbild 3.0

I år arrangeras Stockholm City Cup för 20:e gången!!

Förebilden vid starten 1997 var den då nystartade Park World Tour – en parkorientering utan inslag av skog. Begreppet sprintorientering, sprintkartor och sprintnorm fanns inte då. Idag lägger Stockholm City Cup mycket stor vikt vid kartframställning och banornas utformning så att sprintorienteringens särart följs – orientering i hög fart med lätta kontroller i park- eller stadsmiljö. Elit och motionär, ungdom och veteran ska få en sprintutmaning på varje etapp.

Nytt 2016
I år kommer Stockholm City Cup införa en nyhet som har blivit vanlig på mästerskap i sprintorientering – opasserbara hinder i form av staket kommer att konstrueras på banorna. Hindren kommer vara utmärkta med avspärrningsband och förstås vara angivna på kartan. Det gäller alltså att kolla extra noga innan man bestämmer vägvalet, så man inte hamnar i en återvändsgränd.

Välkommen till Stockholm City Cup 2016!

FacebookTwitterGoogle+Share