Etapp 1 genomförd med banor på Reimersholme

s_P1040425Målet var på Högalidsskolans skolgård på Södermalm.

Nu har orienteringen åter intagit gatorna, Stockholm City Cup 2016 är igång!

Etapp 1 anordnades på Reimersholme och Bergsunds Strand med tävlingscentrum på Högalidskolan, och Söder bjöd på idealiskt löparväder med ca 15 plusgrader och nästan inga moln. Banorna av Joakim Skantze fick mycket beröm av flera elitlöpare, och skickade löparna kors och tvärs över hela holmen.

Herrklassen vanns av Gustav Bergman, som krossade allt motstånd. Han vann med nästan 1 minut vilket enligt speakern ”i sprint är så mycket tid att det, på orienteringsspråk, inte finns på kartan”.

Helena Jansson hade inte samma marginaler, men vann med blott 12 sekunder före Järlas Karolin Ohlsson.

Helena och Gustav sprang inte bara under kvällen, utan hade även jobb tillsammans med TV-sportens Jacob Hård. De jobbar tillsammans med en serie om orientering, och passade på att spela in under kvällens tävling.

För andra året i rad finns nu även ungdomsklasser i Stockholm City Cup, och de är mycket populära. I H16 vann Felix Persson från Haninge, i H14 Lukas Werner från Lidingö och i H12 Marcus Stenebo från Attunda.

På damungdomssidan fick Stockholmsklubbarna se sig slagna av Södertälje-Nykvarn, med Amanda Kleijn i D16 och Klara Borg i D12. Men i D14 försvarade Sundbybergs Kajsa Bogren Stockholmsfärgerna.

Intresset var också stort för de nya pinnarna SIAC Air+, där både äldre och yngre löpare passade på att testa den nya tekniken.

Tack alla löpare för denna kväll, och välkomna till nästa etapp som går i Duvbo i Sundbyberg den 25 maj.