s_P1040795
Alla pristagare 2016.

Det hettade till ordentligt vid finalen i Stockholm City Cup i Anna Lindhs Park på Söder. Och då pratar vi inte bara om vädret, utan även om spänningen, stämningen och deltagarna. Med 990 deltagare var det nära den magiska 1000-gränsen som bara överskridits en gång (och då på Gröna Lund).

Finalen sker i form av jaktstart för deltagare som placerat sig bra i de tidigare etapperna, och i flera av klasserna var det oerhört jämnt om pallplatserna. En publikkontroll på kajplats vid Hammarby Sjö gjorde sitt till för att höja spänningen.

Först ut var H12, där Marcus Stenebo från Attunda hade en klar ledning redan vid publikkontrollen och vann med en marginal på över en minut. Även i D12 var utgången klar ganska tidigt, och Klara Borg från Södertälje-Nykvarn tog sin andra SCC-seger i D12, med nästan 3 minuter till tvåan. Familjen Borg hade en bra kväll, och även storebror David tog hem vinsten i H14. På speakerns fråga om han kände sig säker så svarade han att ”Jag försökte ta det lugnt, men det kan vara svårt i sprint”.

Även i D14 var segrarinnan Kajsa Bogren, Sundbybergs IK, överlägsen och såg helt lugn ut redan vid publikkontrollen.

I H16 gick tvåan Erik Wigle ut bara en armslängd efter ledande Felix Persson, Haninge, och det blev mycket riktigt en spännande spurtuppgörelse. Men Felix höll undan och slutade som totalsegrare. I D16 var det riktigt jämnt mellan de tre första löparna, men Södertälje-Nykvarns Amanda Kleijn drog det längsta strået.

Södertälje-Nykvarn fick inte bara med sig tre klassegrar, utan tog även hem Ungdomspokalen för bästa ungdomsklubb, där både många deltagare och bra placeringar ger poäng.

Sist ut var D17- och H17-klasserna, som höll en mycket hög standard i kvällens final. I damklassen tog Helena Karlsson, Lidingö, hem segern med nästan en minuts marginal. I herrklassen var det mer spännande, då Nicolas Simonin, Lidingö, och Olle Boström, Järla, passerade publikkontrollen sida vid sida. Nicolas var emellertid mycket sugen på att vinna en SCC-final och lyckades spurta till sig segern. Detta trots att han hade förra veckans EM-tävlingar i kroppen.

Därmed är Stockholm City Cup slut för i år. Vi tackar alla deltagare och önskar välkomna tillbaka nästa år, till tävlingen där orienteringen kommer ut ur skogen.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080