s_P1050939

Första etappen av Stockholm City Cup 2017 bjöd på perfekt löparväder, 999 löpare, arena med sjöutsikt och kluriga banor. Ett härligt arrangemang i ypperlig sprintmiljö på Skeppsholmen.
Flera av klasserna avgjordes med sekundskillnader, och i herrklassen blev det till och med en delad vinst mellan Järlas Espen Hultgreen Weltzien och Lidingös Mårten Boström. I damklassen däremot hade Södertörns Catherine Taylor nästan en hel minut till godo före tvåan Emma Bjessmo.
Banläggaren Joakim Skantze hade trängt in många kontroller på en liten yta, med höjdskillnader som ställde till det i vägvalen. Mårten Boström kommenterade också att banorna var kluriga, eftersom det inte alltid var det kortaste vägvalet som var det bästa, utan det där man kunde hålla högst fart. Det var också riktigt tuffa vägval på slutet, då löparna började bli trötta.
Mårten har även ritat kartorna för nästa etapp, som går på de så kallade Golfängarna i Sundbyberg. Även detta är en idealisk sprintterräng, med en blandning av öppen park, originella bostadsområden och höjdskillnader. Vi hoppas då på mer sol och ännu fler deltagare, så att vi spräcker gränsen på 1000 löpare!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080