Sprintfesten fortätter

s_P1050988
Försommarens sprintfest fortsatte med andra etappen på Golfängarna i Sundbyberg. Här hade banläggaren Ulf Hansson lagt ner stor möda på att få så omväxlande banor som möjligt, och det lyckades han med. Terrängen erbjöd både klassisk stadsmiljö, parkområden, villaområden och stora höjdskillnader.
Dagens D17-vinnare Helena Jansson (Ravinen) var sprudlande glad efter etappvinsten, och stortrivs på SCC med allt folk. Fast hon var lite sliten efter den gångna helgens världscuptävlingar i Finland hade hon en marginal på 43 sekunder till tvåan Catherine Taylor från Södertörn. ”Oceaner av tid” när det gäller sprint.
Även H17-segraren Jonas Leandersson (Södertälje-Nykvarn) hade världscupstävlingarna i benen, och även han en god marginal på 35 sekunder till tvåan Håkon Jarvis Westergård från Järla. I H17- imponerade även Snättringes Simon Hector, fortfarande ”bara” junior, med en fjärdeplats i en kamp mot Sverige-eliten.
I ungdomsklasserna är det nu klart vilka som går till finalens jaktstart. De som ligger inom 8 min är publicerade i menyn under ”RESULTAT E1+E2″ . Två imponerande etappsegrar har både Marcus Stenebo, Attunda i H14, Amanda Granqvist från Ravinen i D14 och Niklas Erlandsson från Södertörn i H12.
Nu ser vi fram emot finalen i den härliga Tantolunden, med Knockoutsprint mellan svenska orienteringslandslaget och de bästa HD17-löparna från etapp 1 och 2.

FacebookTwitterGoogle+Share