Stockholm City Cup 2017 avslutades i Tantolunden

s_P1060233
Samtliga pristagare på Stockholm City Cup 2017

Under byggandet av arenan fick arrangörerna hoppa mellan vattenpölarna och tälten höll på att blåsa bort, men innan finalen av Stockholm City Cup började kom solen tillbaka och bjöd på en härlig junikväll.
Lite extra krydda i årets final fick vi av den nya Knockoutsprinten med löpning man mot man, och besök av ett flertal landslagslöpare.
Banläggaren Fredrik Setterqvist hade en extra utmaning eftersom banor behövde läggas både till semifinaler och finaler i Knockouten, och dessutom i olika områden av kartan. Det lyckades han bra med, även om vinnartiderna blev lite längre än beräknat till följd av regnvåta klipphällar.

Tove Alexandersson visade sin världsklass genom att vinna Knockoutfinalen med hela 1:35. Även om hon såg både trött och blodig ut vid målgången efter två sprintlopp, var hon igång en stund senare med lite extra intervallträning innan hon fick ta emot ett stipendium från Skogssportens Gynnare.
Stockholm City Cups D17-klass vanns däremot av Emma Bjessmo från Lidingö, som därmed gjort bäst ifrån sig sammanlagt i de tre etapperna.
I herrklassen vann Jonas Leandersson, som kände sig nöjd med sin form inför stundande världscupstävlingar i Estland. H17-segern i Stockholm City Cup togs av Snättringes stjärn- junior Simon Hector.
Den mest spännande spurtuppgörelsen bjöd D14-klassen på, där Ravinens Amanda Granqvist till slut med sekundmarginal spurtade förbi Ronja Ståhl från Sundbyberg och Klara Borg, Södertälje-Nykvarn.
I H16 höll det på att bli lika spännande, men Anton Silier från Järfälla drog ifrån kamraterna och defilerade in på spurten. I D16 var Kajsa Bogren, Sundbyberg, desto mer överlägsen med nästan två minuters marginal.
Marcus Stenebo från Attunda dominerat de tidigare etapperna i H14, och tog även totalsegern i finalen. Även i H12 har vinnaren Niklas Erlandsson, Södertörn, tagit förstaplatsen i samtliga etapper. I D12 norpade Linn De Boussard från Enskede finalvinsten.

Den prestigefyllda Ungdomspokalen för bästa ungdomsklubb kommer att delas ut vid ett senare tillfälle. Det är så otroligt jämnt och spännande mellan Attunda och Ravinen att varenda löpare måste räknas innan vi vet slutresultatet.

Nu summerar vi årets Stockholm City Cup, tackar alla härliga löpare och önskar hjärtligt välkomna tillbaka nästa år!

FacebookTwitterGoogle+Share