Veteran-SM Lång (2021-08-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Körtesta 15 km NV Köping
Arrangör: Köping-Kolsva OK
Land: Sverige
Distans: Lång
Sträcka: 4.45 km
Tid: 45:36
Äntligen fick jag till det! Bara någon minut på K3. Och sedan rätt vägval till K6 - iaf om jag jämför tiderna med många av konkurrenterna - inte snabblöparna förstås. De är ju alltid bättre på varje sträcka oavsett vägval. Kändes bra för självförtroendet att ha en del vassa namn efter sig.
Sedan är det ju underligt att man tycker sig stå stilla i sankmarker och i blåbärs- och skvattramsris - ingen kan väl vara långsammare än jag, går tankarna. Men de flesta normala konkurrenter har nog samma funderingar. Det går lika sakta för nästan alla.
KKOK har all heder av den här SM-weekenden. Bra banor, kartor och proffsiga arrangemang. Det kändes som vi åter var igång som på en vanlig tävling. Tror att våteklut har kommit för att stanna - av egna erfarenheter vet jag att varje dusch på en vanlig tävling kostar mellan 10 och 15 kronor (det är dyrt iaf i Sthlm att fixa dusch) - känns bättre att arrangörens netto ökar. Nu finns fö en mängd egna dusch-alternativ att inköpa.
Enda tråkigheten var att det inte fanns några lätta öppna banor. Min hustru fick därför starta och i princip förflytta sig via lite svampplockning till målet då hon definitivt inte klarade de D75-banorna (blå färg mot henne normala gula). Förstår att arrangören valde detta då man vill prioritera tävlingsklasser inom maxgränsen 900 deltagare.
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-SM Lång (2021-08-29)