Välkommen till Stockholm City Cup 2019

Datumbild 2.0

Årets tävling kommer att bjuda på några fina nyheter.
Två nya klasser: H50 och D50
För att uppfylla mångas önskemål inför vi i år två klasser för våra äldsta orienterare, H50 och D50. Båda klasserna kommer ha jaktstart på finaletappen.
Ny kartskala för äldre och Öppen Motion
Enligt förbundsbeslut ska kartskalan på sprintorientering fr.o.m. i år vara 1:3 000 för äldre och för Öppen Motion. Detta gäller för klasserna H50, D50 samt ÖM3 på Stockholm City Cups alla etapper. Övriga klasser har skala 1:4 000, dvs samma som förra året.
Swe League logga
En prolog genomförs på Swedish League
I samverkan med Swedish League och Fisksätra-sprinten, publiktävlingen på Swedish League fredagen den 3 maj, genomförs en prolog till Stockholm City Cup.

Rent konkret är det som i Tour de Ski-prologerna att man kan tjäna bonussekunder till jaktstartsfinalen i Stockholm City Cup. Bonussekunder kommer att delas ut till de fem första i resultatlistan i samtliga klasser, både på Swedish League och på publiktävlingen Fisksätra-sprinten. Segraren får 30 sekunder, tvåan 20 sekunder, trean 15 sekunder, fyran 10 sekunder och femman 5 sekunder som dras av i jaktstartlistan om man är anmäld till finalen i Stockholm City Cup.

Stockholm City Cups tävlingsområden
Första etappen går i Rålambshovsparken, ett område där tävlingen avgjorts några gånger tidigare. Men i år kommer det att vara på en ny arena i en helt annan del av parken.

Etapp 2 genomförs i helt nytt område i Bergshamra. Nyritad sprintkarta och spännande banor.

Finaletappen i Gamla Stan kommer att bli en upplevelse. Tävlingen har genomförts där tidigare och det har alltid blivit en succé med många deltagare. Att orientera på Stadsholmen i Stockholms hjärta – det är ett häftigt orienteringsminne.

Välkommen till Stockholm City Cup 2019.

 

FacebookTwitterGoogle+Share