O-Ringen E5 (2022-07-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Uppsala, Flottsund Mellan-Lunsen
Arrangör: Uppsala-föreningar
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 5.03 km
Tid: 49:17
Final! Efter 4 bra genomförda etapper ska nu O-ringen i H70 Kort avgöras i en jaktstart.
Ut som 5:a, iofs 9 min efter ledaren Fröjdfeldt, men bara knappa 2 min efter klubbkompisen Lars-Gunnar. Ingen nervositet, helt lugn. Har ju klarat alla etapper hittills med 3-4 minuters bom per etapp. Och det har räckt långt.
Kände att jag behärskade terrängen. Men ack vad jag bedrog mig, underskattade helt sista etappens svårigheter. Tog för lätt på orienteringen. Den gamla övermaga tanken, dvs den som skiljer agnarna (mig) från vetet (eliten) infinner sig. Jag läser väl in mig i ringen!!
4 av 9 kontroller "satt fel" - kan inte klaga på bankontrollen, det var jag som var fel :-)
Varför tog jag inte stigen till första? Nu rakt på och kunde inte låta bli att kolla en skärm vid brunhöjden NV min kontroll. 30 sek extra, men det var väl inte hela världen. Nu skärper jag mig!?
Men vadå, ut lite snett från K1 i stället för att välja det säkra vänstra stigvägvalet. Hamnar totalt fel och kommer inte till rätta förrän i stora myren med den raka vandringsleden.
K4 - var med i början, i grönområdet vid gulhöjden trodde jag att jag var vid en brant ca 100 m SV ut. Parallell-fel och ett djäkla surrande i över 10 minuter.
Till K5, trots att jag tidigare varit ute på stigen bakom, blev det fel. Fick gå snett tillbaka - gjorde iofs inte så mycket - men kom ändå upp och letade efter sänkan på höjdpartiet N om kontrollen. Någon extraminut.
Till K6 oskärpt och räknade fel på stigpasseringar. Men ingen större bom.
Tråkigt att klubbkompisen Lars-Gunnar också gjorde en djupdykning - bommande nog K4 ännu mer än jag. Känner ingen skadeglädje - hade verkligen unnat honom ett bra lopp.
Vi konstaterar på hemresan att upplänningarna bjöd på fin orientering och terräng på bra kartor. Vi har bara oss själva att skylla att vi inte kunde "knyta ihop säcken" när tävlingen skulle avgöras.
Nu lägger vi Uppland till handlingarna - tack - och satsar på svampplockning innan det blir dags för nästa tävling i mitten av augusti. Ja, någon luffarliga eller Sörmlandsveteraner kanske hinns med innan dess.
Visa kommentarer (1)
 
O-Ringen E5 (2022-07-29)